Binnenkort

Henk Neven zingt Mozart-aria’s bij NedPhO

Henk Neven treedt vanaf zaterdag driemaal op bij het Nederlands Kamerorkest. De bariton zingt een handvol aria’s van Mozart, het orkest vult het programma aan met repertoire van Wagner en Mendelssohn.

Henk Neven (foto: Marco Borggreve).

De afgelopen weken zong Neven onder meer bij het Concertgebouworkest en in Wigmore Hall in Londen. De komende week is hij te gast bij het Nederlands Kamerorkest, dat hem in de aankondiging van het concert zelfs ‘de grootste bariton van ons land’ noemt.

Het concert draagt de titel De ware liefde. Neven zingt een vijftal aria’s uit de opera’s Così fan tutte, Don Giovanni, Le nozze di Figaro en Die Zauberflöte van Mozart. Ook de ouverture van Le nozze di Figaro is te horen.

Voorafgaand aan Nevens Mozart-vertolkingen is de Siegfried-Idyll van Richard Wagner te horen – een compositie die Wagner als verjaardagscadeau voor zijn vrouw schreef. Het concert wordt afgesloten met de eerste symfonie van Mendelssohn.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Kamerorkest.

Hieronder spreekt Henk Neven over het concert:

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Schatzoekers

Volgend artikel

Met sluit bioscoopseizoen af met La Traviata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.