Home » Binnenkort

Met sluit bioscoopseizoen af met La Traviata

10 april 2012 2 reacties

Na onder meer Salzburg en Amsterdam te hebben bezocht, staat Willy Decker nu in New York met zijn productie van La Traviata. De opera is zaterdag wereldwijd in bioscopen te zien, met Natalie Dessay, Matthew Polenzani en Dmitri Hvorostovsky in de hoofdrollen.

Scène uit La Traviata (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

Regisseur Decker maakte zijn Traviata oorspronkelijk voor de Salzburger Festspiele, waar die met dank aan Anna Netrebko en Rolando Villazón op slag beroemd werd. In april 2009 nam De Nederlandse Opera de enscenering ook op in zijn programma, met Marina Poplavskaya als de grote ster.

De Metropolitan Opera heeft Natalie Dessay gecontracteerd om de New Yorkse première van Deckers werk vorm te geven. De Franse stersopraan moest voor de eerste voorstelling vanwege ziekte afzeggen (ze werd vervangen door Hei-Kyung Hong), maar staat voor de overige speeldata wel gewoon op het affiche.

Haar geliefde Alfredo Germont wordt vertolkt door Matthew Polenzani. Diens vader, Giorgio Germont, wordt gezongen door de Russische ster Dmitri Hvorostovsky. Op de bok staat – net als bij Manon afgelopen zaterdag – maestro Fabio Luisi.

La Traviata wordt in meer dan vijftig landen live uitgezonden in bioscopen. Het is de laatste Live in HD-uitzending van dit seizoen. In Nederland zenden onder meer diverse vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity Limburg de opera uit.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

door

2 reacties »

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.