Binnenkort

Serero geeft divers concert in Kleine Zaal

Bariton David Serero geeft op maandag 16 april een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hij zingt opera-aria’s, Broadway-nummers en volksliederen.

David Serero.

David Serero… Hebt u er ooit van gehoord? Ik tot voor kort ook niet, maar als je al de berichten over de jonge Franse bariton leest, ga je onmiddellijk geloven dat we een nieuwe megaster aan het Barihunkdom-firmanent mogen verwelkomen.

Zijn cv en de recensies die op zijn site zijn te vinden, liegen er ook niet om. Hij is nog maar 30 jaar oud, maar heeft al meer dan 450 concerten en optredens op zijn naam staan en dat ook nog wereldwijd. Hij is thuis in zowel opera als musicals, zingt net zo graag wereldmuziek en treedt ook als theateracteur op.

Zijn opleiding heeft hij in St. Petersburg genoten, waarna hij, als de eerste niet-Rus in de geschiedenis, uitgenodigd werd om deel te nemen aan de prestigieuze Young Soloists Academy of the Mariinsky Theater.

In oktober vorig jaar heeft hij een cd opgenomen, onder een simpele maar veelzeggende titel: The Baritone Show. Het album bevat alle hoogtepunten uit zijn veelzijdige repertoire.

Binnenkort kunnen wij ook in Nederland kennis met hem maken, want Serero komt naar Amsterdam. Op 16 april 2012 treedt hij in de Kleine Zaal van het Concertgebouw op.

Op zijn programma staan fragmenten uit opera’s van Mozart, Rossini, Verdi en Bizet, musicals als Man of La Mancha en Fiddler on the Roof, en Russische, Franse, Amerikaanse en Joodse liederen.

Zie voor meer informatie zijn persoonlijke website en de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Met sluit bioscoopseizoen af met La Traviata

Volgend artikel

Muziekconcoursen confereren in Den Bosch

De auteur

Basia Jaworski

Basia Jaworski