Binnenkort

Anima Eterna speelt Mozarts requiem

Anima Eterna Brugge en Collegium Vocale Gent doen maandag 14 mei De Doelen in Rotterdam aan tijdens hun tournee met Mozarts requiem. Jos van Immerseel staat op de bok.

Het requiem is één van de meest geprezen en geliefde werken van Wolfgang Amadeus Mozart. Hij schreef het aan het einde van zijn leven en voltooide het niet geheel zelf.

Het ‘authentieke’ orkest Anima Eterna Brugge, dat een paar keer per jaar bijeenkomt voor tournees, gaat vanaf 9 mei Europa rond met het werk van Mozart. De tournee begint in Madrid en doet op maandag 14 mei Rotterdam aan.

Het orkest, geleid door Jos van Immerseel, werkt samen met Collegium Vocale Gent. De solorollen worden vertolkt door Andrea-Lauren Brown, Sophie Harmsen, Markus Schäfer, Thomas Bauer en Harry van der Kamp.

Voorafgaand aan het requiem voeren koor en orkest Mozarts Grabmusik uit, een cantate ter overdenking bij het graf van Christus die de componist op zeer jonge leeftijd schreef in opdracht van de kardinaal van Salzburg.

Op 10 juni brengen Anima Eterna Brugge en Collegium Vocale Gent het requiem ook in het Concertgebouw.

Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Don Carlo: Nézet-Séguin doet het weer

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Lege hoofden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.