Binnenkort

Opera Zuid brengt Madama Butterfly

Opera Zuid sluit zijn seizoen vanaf 19 mei af met een tournee met Madama Butterfly van Giacomo Puccini. Frank Van Laecke voert de regie, Fabrice Bollon dirigeert Het Brabants Orkest. Soojin Moon zingt de titelrol.

Puccini besloot zijn opera Madama Butterfly te schrijven toen hij het als toneelstuk hoorde in Londen. De première van zijn versie werd met boegeroep ontvangen, maar toch groeide werk uit tot één van zijn grote, bekende opera’s.

Opera Zuid sluit zijn seizoen af met Puccini’s werk en heeft bij de zuiderburen Frank Van Laecke bereid gevonden een nieuwe enscenering te maken. Hij werkt daarbij samen met dirigent Fabrico Bollon, een maestro die in 2010 drie nominaties voor beste dirigent van het jaar kreeg in het operablad Opernwelt.

De Koreaanse sopraan Soojin Moon zingt de titelrol van de onfortuinlijke Cio-Cio-San, een Japans meisje dat wordt uitgehuwelijkt aan de Amerikaanse officier Benjamin Pinkerton, maar al snel door hem verlaten wordt. Moon zong de rol voor het eerst in 2007 bij de opera van Orlando in de Verenigde Staten. Later zong ze de partij ook bij onder meer de Komische Oper in Berlijn.

Adriano Graziani vertolkt Pinkerton en de Nederlandse bariton Marcel van Dieren vertolkt Sharpless. Rijzende ster Karin Strobos is present als Suzuki, de trouwe bediende van Cio-Cio-San.

Opera Zuids productie van Madama Butterfly gaat op zaterdag 19 mei in première in Eindhoven. Daarna volgt tot en met 24 juni een tournee langs dertien theaters, met daarna nog een semiscenische opvoering in het Concertgebouw tijdens de Robeco Zomerconcerten.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Opera in de media: week 20

Volgend artikel

Complete Frau ohne Schatten uit Salzburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.