BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Mijnssen ensceneert Entführung in Essen

De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen ensceneert in juni Die Entführung aus dem Serail bij het Aalto Theater Essen. Ze werkt daarbij samen met dirigent Christoph Poppen.

Jetske Mijnssen (foto: Marco Borggreve).

De productie van Mijnssen wordt door het operahuis van Essen aangekondigd als een ‘Lehrstück über die Liebe’. Volgens het huis omzeilt de regisseur clichés en geeft het Singspiel van Mozart een nieuwe, diepgaande betekenis. Een voorstelling over de liefde en alle romantische misverstanden die daarbij horen.

Christoph Poppen staat op de bok en de rol van Konstanze wordt vertolkt door Simona Saturova. Een ‘fenomenale’ zangeres, aldus Mijnssen. De Keulense acteur Maik Solbach speelt Bassa Selim.

Mijnssen is regelmatig actief in Duitsland. Ze ensceneerde producties in onder meer Dortmund, Berlijn en Saarbrucken. In Nederland produceerde of assisteerde ze producties bij De Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera en Opera Zuid.

Die Entführung aus dem Serail gaat op 10 juni in première. Daarna zijn er tot en met 27 juni voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van het Aalto Theater Essen.

Vorig artikel

Operadagen Rotterdam 2012 – Dag 6

Volgend artikel

Operadagen Rotterdam 2012 – Dag 7

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.