Binnenkort

Robeco-concerten zoeken warme zuiden

De Robeco Zomerconcerten gaan vrijdag 29 juni van start met een concert van violist Pekka Kuusisto en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarna volgen tot eind augustus meer dan tachtig concerten, waaronder ook veel vocaal schoon.

Waar de meeste gezelschappen en theaters in de zomer pauzeren, staat het Concertgebouw in Amsterdam bol van de concerten. Nu al bijna 25 jaar brengt het concerthuis samen met Robeco de hele zomer lang vrijwel dagelijks concerten.

De klemtoon ligt dit jaar op ‘het zomerse gevoel uit het warme zuiden’. Zo komen componisten als Puccini, Rossini en Ravel aan bod en wordt het veelkleurige Zuid-Amerika in het zonnetje gezet door topartiesten.

Op vocaal gebied is er het volgende te beleven:

zondag 1 juli – Lucia di Lammermoor
Uitvoering door de Nationale Reisopera, met Petya Ivanova in de titelrol en Antonino Fogliani voor Het Gelders Orkest.

dinsdag 3 juli – Larsson zingt barok
De Academy of Ancient Music, dirigent Richard Egarr en sopraan Lisa Larsson brengen een programma met repertoire van Händel, Vivaldi, Albinoni en Purcell.

donderdag 5 juli – Madama Butterfly
Uitvoering door Opera Zuid met Soojin Moon in de titelrol en Het Brabants Orkest onder leiding van Fabrice Bollon.

dinsdag 10 juli – Prégardien zingt Mahler
Tenor Christoph Prégardien voert liederen uit Mahlers Des Knaben Wunderhorn uit, aangevuld met orkestwerken van Stravinsky en Dukas door de Bochumer Symphoniker onder leiding van Steven Sloane.

donderdag 12 juli – The Fairy Queen
Uitvoering door La Sfera Armoniosa, het Nederlands Kamerkoor, dirigent Mike Fentross. In de cast onder andere Johannette Zomer.

dinsdag 17 juli – Summetertime door Johannette Zomer
The Gents, dirigent Béni Csillag, slagwerker Michel Ponsioen, het Haags Saxofoonkwartet en sopraan Johannette Zomer brengen een avond met muziek van George Gershwin.

dinsdag 24 juli – Simone Kermes zingt Händel
Sopraan Simone Kermes voert met Concert Köln onder leiding van Mayumi Hirasaki aria’s van Händel uit.

dinsdag 7 augustus – Elizabeth Watts zingt Mozart
Instrumentale en vocale muziek van Mozart, uitgevoerd door de Kammerakademie Potsdam onder Antonella Manacorda en sopraan Elizabeth Watts.

donderdag 16 augustus – Concert Nelly Miricioiu
De in Amsterdam zeer populaire sopraan Nelly Miricioiu geeft met het Limburgs Symfonie Orkest een concert vol bekende Italiaanse opera-aria’s.

Zie voor meer informatie de website van de Robeco Zomerconcerten.

Vorig artikel

Robert Schreuder

Volgend artikel

Trailers: Nieuwe operatitels bij Arthaus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.