Nieuws

Trailers: Nieuwe operatitels bij Arthaus

Arthaus Musik en C Major hebben vandaag weer de nodige operatitels op de markt gebracht. Een paar vers uit het operahuis, maar ook verscheidene oude titels. Enkele trailers op een rij.

De nieuwste titel bij Arthaus Musik is het nieuwjaarsconcert dat het Teatro La Fenice dit jaar organiseerde. Naast orkestrale werken is er operamuziek te horen uit de monden van Jessica Pratt, Walter Fraccaro en Alex Esposito.

Net iets ouder, maar nog steeds recent is de onbekende komische opera Koukourgi van Luigi Cherubini, opgenomen in 2010 in het Stadstheater van Klagenfurt, Oostenrijk. De titelrol werd vertolkt door Daniel Prohaska.

Uit 1990 komt een productie van Lohengrin, opgenomen in de Wiener Staatsoper, met artiesten als Plácido Domingo, Robert Lloyd en Cheryl Studer.

Andere titels bij Arthaus zijn Der Opernball, een verfilming uit 1970 van Richard Heubergers operette, en een productie van Grauns Montezuma uit 1982, opgenomen in de Deutsche Oper Berlin.

C Major presenteert een dvd van de opening van de Salzburger Festspiele 2011, waar onder andere Dorothea Röschmann en Anna Prohaska aan meewerkten. Ook te verkrijgen is een recente productie van Falstaff uit Zürich, met Ambrogio Maestri als de dikke Sir en Daniele Gatti op de bok.

Vermeldenswaardig is ook de productie van Luisa Miller uit Pavia, 1981, die bij Hardy Classics op dvd is verschenen. In de cast onder andere Simone Alaimo, op de bok Gianandrea Gavazzeni.

Zie voor alle nieuwe uitgaven van Arthaus Musik, C Major en Hardy Classics de website van distributeur C&S Entertainment.

Vorig artikel

Robeco-concerten zoeken warme zuiden

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Eén noot

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.