Binnenkort

Hollands Diep brengt Bachmotetten

In Dordrecht vindt deze week het tweede Bachfestival plaats, met ook ditmaal een voorstelling van Muziektheater Hollands Diep. In Lijfmotetten van Bach vormt het werk van de Duitse meester de muzikale lijn. Voor de productie, komende week nog te zien, werkt Hollands Diep samen met VocaalLAB.

De productie, die als motto ‘Der Geist hilft unser Schwachheit auf’ meekreeg, was eerder deze maand op locatie te zien tijdens het BIES! Theaterfestival in de Biesbosch en staat nu voor drie avonden in de Grote Kerk in Dordrecht. De teksten in de voorstelling zijn gedichten uit het Oude Testament, aangevuld met nieuwe teksten door Marieke van Leeuwen.

Uit de door Bach gecomponeerde motetten werd voor deze voorstelling gekozen voor onder meer ‘Komm Jesu komm, mein Leib bist müde’ en ‘Jesu meine Freude’. Ook Brückstücke naar Bach van Jörg Brinkmann staat op het programma.

Hollands Diep noemt het een muziektheatervoorstelling over ‘geest en lichaam’. De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff, die de negen zangers van VocaalLAB en de cello van Jörg Brinkmann dirigeert.

Cilia Hogerzeil regisseert de voorstelling, die op woensdag 19 (22 uur), donderdag 20 (22 uur) en zaterdag 22 september (20.30 uur) te zien is in de Grote Kerk in Dordrecht. Hogerzeil geeft tevens op 22 september een inleiding voorafgaand aan de voorstelling (19.45 uur).

Infomatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op de website van het Bachfestival.

Vorig artikel

Gilliam maakt spectaculaire Faust in Gent

Volgend artikel

St. Gallen opent met Rigoletto in het circus

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.