Home » Binnenkort

Stotijn opent Serie Grote Zangers

Amsterdam18 september 2012 Geen reacties

Met liederen van Duparc, Ravel, Wolf, Grieg, Glinka en Eisler opent mezzosopraan Christianne Stotijn op woensdag 26 september het derde seizoen van de Serie Grote Zangers. De Nederlandse zangeres wordt begeleid door pianist Joseph Breinl.

Christianne Stotijn (foto: Marco Borggreve).

Het Muziekgebouw aan ’t IJ zet dit seizoen samen met de Stichting Grote Zangers zeven recitals op het toneel. De eer van de opening is gegund aan een zangeres die volgens het Muziekgebouw ‘één van Nederlands meest spraakmakende musici’ is.

Stotijn werd ontdekt door Bernard Haitink, zong met de grootste orkesten ter wereld en groeide uit tot een topartiest in met name het liedrepertoire. Recent was ze nog te horen tijdens het Prinsengrachtconcert 2012.

Voor haar recital kiest ze voor het thema ‘reizen’. Samen met haar vaste begeleider Joseph Breinl heeft ze een selectie gemaakt van liederen van onder andere Hugo Wolf, Edvard Grieg en Hanns Eisler. Te horen is onder meer een romantische reis naar Wolfs gedroomde Italië (‘Kennst du das Land…’) en Eislers vlucht uit nazi-Duitsland, naar Amerika (Hollywood Songbook).

Het recital begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur is er een voorprogramma met een jonge zanger. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Serie Grote Zangers.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.