Home » Binnenkort

Don Giovanni in Den Haag en Rotterdam

Den Haag/Rotterdam24 september 2012 Geen reacties

Net als eerder met Così fan tutte brengt het Haagse ensemble OPERA2DAY in samenwerking met Juventas Lyrica weer een Mozart-opera in het theater. Maar waar de Così-productie alleen in Argentinië te zien was, komt Don Giovanni ook naar Nederland.

De cast van Don Giovanni (foto: Liliana Morsia).

Dirigent Hernán Schvartzman is Argentijn en vertrok naar Nederland voor verdere muziekstudie. Zo ontstond de samenwerking tussen het Haagse OPERA2DAY en het ensemble Juventus Lyrica uit Buenos Aires. Beide gezelschappen hebben educatie hoog in het vaandel staan.

Na een succesvolle première in het klassieke Teatro Avenida in Buenos Aires, op 7 september, komt de vocale cast van Don Giovanni nu naar Nederland voor voorstellingen in Den Haag en Rotterdam met het orkest van OPERA2DAY.

Deze Don Giovanni gaat in een traditionele productie, op authentieke instrumenten en in de stemming uit de tijd van Mozart. De opera wordt in de Weense versie opgevoerd. Volgens OPERA2DAY is een geënsceneerde opvoering van deze opera met authentieke instrumenten een unicum in Nederland.

Naast de officiële uitvoeringen in de Koninklijke Schouwburg zal er in Den Haag ook een speciale schoolvoorstelling zijn. De voorbereiding van de leerlingen op het bezoek aan de opera is al in het voorjaar gestart.

Vanaf dat moment is er ook op Facebook een eigen verhaallijn ontwikkeld. Die berichten werken toe naar de voorstelling. De legendarische versierder heeft inmiddels meer dan 350 vrienden en vooral vriendinnen op Facebook. Hij communiceert ook met zijn knecht Leporello via dat medium.

De hoofdrol in de productie wordt gezongen door de Nederlandse bariton Martijn Cornet, die eerder dit jaar te zien was in L’Enfant et les Sortilèges in Rotterdam en in het voorjaar twee rollen zong in Wenen. Hij zegt, terug in Nederland na de serie in Buenos Aires, dat het een muzikaal spektakel is geworden. ,,Goede zangers in de cast en er gebeuren voor ogen en oren erg mooie dingen op het podium.”

Andere castleden zijn onder andere Macarena Valenzuela en Carlos Ullan. Pol Gonzalez zingt de rol van Leporello.

De Haagse première is op donderdag 27 september. Daarna zijn er voorstellingen op 28 en 29 september. Op 2 oktober staat de voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg. Zie voor meer informatie de websites van de Koninklijke Schouwburg en de Rotterdamse Schouwburg.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.