Binnenkort

Tatarstan opent seizoen met Turandot

De Staatsopera van Tatarstan is weer in het land. Het gezelschap uit het oosten trekt langs theaters in Nederland met een productie van Turandot. De eerste voorsteling is maandag 8 oktober in De Meerpaal in Dronten.

Turandot is één van de populairste opera’s van Puccini, en dan vooral door de aria ‘Nessun Dorma’, die te pas en te onpas opgevoerd wordt. ,,Componist Puccini bespeelt in zijn opera’s hevig oplaaiende passies: jaloezie, wanhoop, liefde en erotiek. Zo ook in Turandot. Het verhaal speelt zich af in China en doet denken aan een sprookje, maar met personages van vlees en bloed”, beschrijft de producent.

Volgens de organisatie is Turandot ,,een absoluut hoogtepunt uit de laatste fase van de klassieke operageschiedenis, waarmee Puccini eindelijk uit de schaduw van reuzen als Wagner en Verdi wist te ontsnappen”.

De productie van Tatarstan is van 8 oktober tot en met 25 oktober in vele theaters in het land te zien. Zie voor meer informatie de website van Impact Entertainment.

Vorig artikel

Fauré-dvd: voor wie wil huilen

Volgend artikel

Elīna Garanča zingt beter dan ooit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.