Binnenkort

Met opent biosseizoen met Anna Netrebko

De Metropolitan Opera opent zaterdag 13 oktober zijn seizoen met een live-uitzending van L’elisir d’amore in bioscopen over de hele wereld. Ster van de voorstelling is Anna Netrebko in de rol van Adina.

Scène uit L'elisir d'amore met Anna Netrebko (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

L’elisir d’amore is één van de bekendste en meest geliefde opera’s van Gaetano Donizetti. De komedie gaat over de tot over zijn oren verliefde Nemorino en de rijke, zelfverzekerde landeigenares Adina. De kwakzalver Dulcamara verkoopt Nemorino een liefdesdrankje, dat door allerlei verwikkelingen zijn effect blijkt te hebben.

Bartlett Sher ensceneert de opera, na eerder producties van Il barbiere di Siviglia en Le Comte Ory te hebben gemaakt voor de Metropolitan Opera. Middelpunt in zijn productie is de Russische operaster Anna Netrebko, die de rol van Adina zal zingen.

Nemorino wordt vertolkt door Matthew Polenzani en de arrogante sergeant Belcore is een rol voor Mariusz Kwiecien. Beide zangers stonden in november 2010 al eens naast Netrebko in de live uitgezonden productie van Don Pasquale, ook van Donizetti. Ambrogio Maestri zingt tot slot de rol van Dulcamara.

Het orkest staat onder leiding van Maurizio Benini, een maestro die al vele producties zwaaide bij de Met.

L’elisir d’amore wordt in Nederland uitgezonden in CineMec in Ede en diverse bioscopen van Foroxity, Minerva en Pathé.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

USConcert brengt Rheingold in rijnschip

Volgend artikel

Schmitt maakt fantastisch debuut

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. m. heikoop
    10 oktober 2012 at 10:50

    Heb de voorstelling nu al 2x gehoord en het blijft jammer dat het werk niet compleet is uitgevoerd. Lijkt wel een voorstelling uit de jaren 60. De met heeft echte coupure die mogelijk is toegepast. Dit zou nu in 2012 niet meer voor mogen komen. Laat deze voorstelling dis maar aan me voorbij gaan.