Binnenkort

Jacobs brengt Die Zauberflöte in Matinee

De bekende maestro René Jacobs beklimt op zaterdag 17 november de bok in de Grote Zaal van het Concertgebouw om Mozarts geliefde opera Die Zauberflöte te dirigeren. De cast van deze concertante productie van de NTR ZaterdagMatinee bestaat uit onder andere Miah Persson, Topi Lehtipuu en Daniel Schmutzhard.

René Jacobs (foto: Marco Borggreve).

Mozart schreef zijn Zauberflöte samen met theaterdirecteur, librettist, regisseur en zanger Emanuel Schikaneder (de eerste Papageno). Hij doelde op een breed publiek en wist dat doel zeker te bereiken met het sprookjesachtige verhaal en de aansprekende muziek.

René Jacobs, die eind 2010 bij Harmonia Mundi een geweldige opname van Die Zauberflöte uitbracht, leidt de Akademie für Alte Musik Berlin en het RIAS Kammerchor. Met dat orkest en koor nam hij de opera van Mozart ook op.

De cast bestaat uit onder andere sopraan Miah Persson, tenor Topi Lehtipuu, bas Marcos Fink, sopraan Burçu Uyar, bariton Daniel Schmutzhard, sopraan Sunhae Im en sopraan Inga Kalna.

De NTR ZaterdagMatinee begint om 13.00 uur en wordt live uitgezonden op Radio 4.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Hieronder René Jacobs en de Akademie für Alte Musik Berlin in de ouverture van Die Zauberflöte:

Vorig artikel

Salzburger Festspiele presenteert plannen

Volgend artikel

Joelen voor prinses Anna

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.