Home » Binnenkort

Mojca Erdmann keert terug in Kleine Zaal

Amsterdam11 december 2012 Geen reacties

Direct na haar debuut in de Vocale Serie van het Concertgebouw in het voorjaar van 2010 kreeg Mojca Erdmann een uitnodiging voor een vervolgconcert. Dat concert vindt plaats op dinsdag 18 december. De Duitse sopraan zingt repertoire van Schubert en Richard Strauss, begeleid door Gerold Huber.

(Foto: Felix Broede / Deutsche Grammophon).

Erdmann pakt de draad op van haar eerste concert in 2010, toen ze liederen van Richard Strauss zong. Ook nu zingt ze werk van die componist, waarbij klassiekers als ‘Morgen’ en ‘Ständchen’ niet ontbreken. Daarnaast zingt ze de nodige liederen van Franz Schubert, waaronder ‘Das Mädchen’, ‘An den Mond’ en ‘Am Grabe Anselmos’.

Erdmann is een jonge sopraan die met optredens bij de Salzburger Festspiele in 2006 en 2007 de schijnwerpers op zich wist te richten. Vorig seizoen debuteerde ze bij de Metropolitan Opera en maakte ze haar eerste soloalbum bij Deutsche Grammophon.

De zangeres wordt in Amsterdam begeleid door Gerold Huber, die de afgelopen jaren regelmatig in het Concertgebouw te horen was aan de zijde van getalenteerde zangers. Zo was hij in oktober nog te zien met tenor Maximilian Schmitt en begeleidde hij eerder Christian Gerhaher in een concert in de Vocale Serie.

Het recital van Mojca Erdmann begint om 20.15 uur. Boek hier uw kaarten.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.