Binnenkort

DNOA brengt twee wereldpremières

De Dutch National Opera Academy voert deze maand onder de titel Fourstelling twee nieuwe, korte opera’s op: Sinking van Georgi Sztojanov en Less Truth More Telling van Thierry Tidrow. De twee wereldpremières worden aangevuld met Mavra en Pulcinella van Igor Stravinsky.

De Dutch National Opera Academy (DNOA) is een tweejarige opleiding voor talentvolle zangers. Een paar keer per jaar presenteert de academie zich in de vorm van een productie, die in Den Haag en Amsterdam te zien is.

Voor de productie die op vrijdag 11 januari in première gaat in de Kees van Baarenzaal in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft DNOA twee jonge componisten korte opera’s laten schrijven. Sinking van Sztojanov is een filosofische komedie over Atlantis en het einde der tijden. Less Truth More Telling van Tidrow is een poëtisch drama over de oosprong van het kwaad.

Studenten van DNOA vertolken de rollen in beide werken, evenals in de aanvullende opera buffa Mavra van Stravinksy. Studenten van de opleiding Moderne Theaterdans van de Theaterschool voeren verder Stravinsky’s ballet Pulcinella op.

Stravinsky’s werken worden onder leiding van Lucas Vis uitgevoerd door het Residentie Orkest. Ensembles van het Koninklijk Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam, de twee conservatoria die in DNOA samenwerken, voeren de wereldpremières op.

De vier werken worden op 11, 12 en 13 januari opgevoerd in Den Haag. Op 19 en 20 januari volgen uitvoeringen van alleen Sinking en Less Truth More Telling in Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van de Dutch National Opera Academy.

Vorig artikel

Een avond liedtheater met Gerald Finley

Volgend artikel

Charles van Tassel (75) overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. 15 januari 2016 at 10:59

  LS,

  Graag zou ik van u vernemen of er in de krant een recnsie is verschenen van Don Giovanni door DNOA.
  Ik kijk al een paar dagen via volkskrant en internet, maar kan daar geen recensie vinden.

  Vriendelijke groet, Lia van den Brand

 2. 15 januari 2016 at 13:42

  Beste Lia van den Brand,

  Zover wij weten, zijn er geen recensies van Don Giovanni geplaatst in de kranten.

  Onze recensie vindt u hier:

  http://www.operamagazine.nl/featured/35227/veelbelovend-talent-in-dnoas-don-giovanni/

  Hartelijke groet,

  Jordi Kooiman