Binnenkort

Belcanto Academy treedt op in Zandvoort

Studenten van de International Belcanto Academy geven op zaterdag 23 februari een concert in Theater de Krocht in Zandvoort. Op het programma staan werken van onder andere Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini en Mozart.

De International Belcanto Academy is een initiatief van de Nederlands-Amerikanse bas Raymond Modesti, die zich na een 35-jarige carrière als bas in Nederland vestigde als zangdocent en coach.

Met de Academy organiseert Modesti masterclasses, workshops, rolinterpretatie, auditietrainingen, concerten en geënsceneerde voorstellingen. Veel van zijn leerlingen zijn afgestudeerde vocalisten die tegen het gat tussen hun conservatoriumtijd en de beroepspraktijk aanlopen.

Diverse studenten van de Academy – waaronder Anna Büchel, Mikkel Fjeld Skorpen, Bert van de Wetering, Marion Roberts en Martine Straesser – presenteren zichzelf op 23 februari met een concert in Zandvoort. Ze zingen werken van Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini, Strauss, Delibes, Charpentier en Mozart.

Het concert vindt plaats in het Theater de Krocht in Zandvoort, om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de International Belcanto Academy.

Vorig artikel

Stanislavski Opera brengt Onjegin in Carré

Volgend artikel

Grimes lanceert Britten-jaar in Berlijn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Olivier Keegel
    25 februari 2013 at 12:51

    Dit concert was een geweldig succes. Topstemmen en stemmen op weg naar de top. Van de eerste tot de laatste minuut enorm genoten. Operaliefhebbers, houd de International Belcanto Academy in de gaten!