Binnenkort

Belcanto Academy speelt Roméo et Juliette

De International Belcanto Academy organiseert vanaf 20 augustus een zomercursus voor jonge zangers. Op 7 september wordt ter afsluiting Gounods opera Roméo et Juliette opgevoerd in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.

De International Belcanto Academy (IBA), een initiatief van de Amerikaanse bas Raymond Modesti, wil jonge professionele operazangers helpen in hun ontwikkeling. De academie organiseert regelmatig masterclasses en ieder jaar is er een uitgebreide, drie weken lange zomercursus die draait om een specifieke opera. Vorig jaar stond Carmen op het programma, nu buigen de jonge zangers zich over Roméo et Juliette, een klassieker van Charles Gounod.

De IBA werkt voor de productie samen met Opera Noord-Holland-Noord en Theater Het Lichtruim in Bilthoven, die vorig jaar eveneens betrokken waren bij Carmen. Nelly Vogler van Opera Noord-Holland-Noord verzorgt de regie, Raymond Modesti doet de vocale coaching en Lex Wiersma heeft de muzikale leiding in handen. Behalve de zangers, onder wie Gevorg Aperánts als Roméo en Amy Harris als Juliette, dirigeert hij een strijkkwintet en Thijn Vermeulen op de piano.

De uitvoering van Roméo et Juliette markeert de opening van het seizoen van Theater Het Lichtruim. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van Het Lichtruim.

Vorig artikel

Opera in de media: week 34 van 2018

Volgend artikel

Omroepkoor zingt Italiaanse operakoren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.