BinnenkortNieuws

Gianni Schicchi hernomen in Bilthoven

De International Belcanto Academy en Opera Noord-Holland-Noord hernemen op 27 november in Theater Het Lichtruim in Bilthoven hun productie van Puccini’s eenakter Gianni Schicchi. Voor de pauze klinken aria’s en ensembles uit andere opera’s over list en bedrog.

Gianni Schicchi - IBA en Opera NHNDe International Belcanto Academy (IBA) begeleidt jonge, afgestudeerde zangers op weg naar werk op de operapodia. De IBA organiseert regelmatig cursussen en masterclasses en houdt ieder jaar een zomertraining.

Opera Noord-Holland-Noord (NHN) is een klein, professioneel operagezelschap dat de nadruk legt op een geloofwaardige acteerstijl. “Wij bereiken een publiek dat wel van opera houdt, maar niet van de gedateerde en ongeloofwaardige wijze waarop er in dit genre vaak geacteerd wordt”, aldus het gezelschap.

De IBA en Opera NHN werken regelmatig samen. In juni 2015 werd in het kader van een gezamenlijke zomercursus de productie van Gianni Schicchi gemaakt. Vanwege de enthousiaste reacties wordt de voorstelling nogmaals opgevoerd.

Peter Schlamilch heeft de muzikale leiding. De regie wordt gevoerd door Nelly Vogler. Thijn Vermeulen begeleidt op de vleugel.

De uitvoering van Gianni Schicchi begint om 15.00 uur. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van Het Lichtruim.

De IBA en Opera NHN organiseren in 2017 wederom een zomercursus. Dan staat de opera Carmen van Georges Bizet centraal.

Vorig artikel

Opera in de media: week 47

Volgend artikel

DiDonato creëert magisch totaaltheater

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.