BinnenkortNieuws

Mozart en Gianni Schicchi in Bilthoven

De International Belcanto Academy en Opera Noord-Holland-Noord werken deze weken samen aan een zomercursus voor jonge zangers. De cursus resulteert in een concert op 18 juli, waarin fragmenten uit twee Mozart-opera’s en Puccini’s eenakter Gianni Schicchi worden uitgevoerd.

Gianni Schicchi posterDe International Belcanto Academy (IBA) begeleidt jonge, afgestudeerde zangers op weg naar werk op de operapodia. De IBA organiseert regelmatig cursussen en masterclasses en houdt ieder jaar een zomertraining.

Opera Noord-Holland-Noord (NHN) is een klein, professioneel operagezelschap dat de nadruk legt op een geloofwaardige acteerstijl. “Wij bereiken een publiek dat wel van opera houdt, maar niet van de gedateerde en ongeloofwaardige wijze waarop er in dit genre vaak geacteerd wordt”, aldus het gezelschap.

Eerder dit jaar werkten de IBA en Opera NHN samen aan vier voorstellingen van Die verkaufte Braut. Afgelopen zondag startte hun tweede project: een zomercursus voor jonge zangers, met aansluitend een operaconcert op zaterdag 18 juli.

In het concert zingen de deelnemers voor de pauze delen uit Die Zauberflöte en Le nozze di Figaro, begeleid door Han-Louis Meijer op de piano. Na de pauze volgt een volledige uitvoering van Puccini’s opera Gianni Schicchi, in een semi-enscenering van Nelly Vogler van Opera NHN. Die uitvoering wordt begeleid door Thijn Vermeulen op de piano en geleid door Ivo Meinen als dirigent.

Het concert vindt plaats in de Noorderkerk in Bilthoven. Zie voor meer informatie de website van de International Belcanto Academy.

Vorig artikel

Opera Festa speelt Cavalleria rusticana

Volgend artikel

Jennifer Higdon componeert nieuwe opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.