Binnenkort

Nieuw bij Holland Opera: De Toverpiano

Holland Opera brengt op zaterdag 16 februari de nieuwe kinderopera De Toverpiano in première. Het stuk is gecomponeerd door Toek Numan en geschreven door Joke Hoolboom, gebaseerd op Jongen van Zee van Ignace Cornelissen.

De Toverpiano is een voorstelling voor kinderen van zes jaar en ouder. Het verhaal gaat over een doodgewone jongen, Otto, wiens vader grote plannen met hem heeft. Hij moet en zal een beroemd pianist worden. Maar er is ondertussen meer aan de hand in het huis van Otto. Zijn moeder is verdwenen, de nieuwe butler zwijgt en in de klok woont een meeuw.

Het werk van Numan en Hoolboom combineert “humor, slapstick en tragiek én natuurlijk veel muziek”, aldus Holland Opera.

De regie wordt gevoerd door de jonge Arlon Luijten, die eerder muziektheaterproducties ensceneerde voor Alba Theaterhuis en de Operadagen Rotterdam. Hij maakt zijn debuut bij Holland Opera.

De opera wordt uitgevoerd door bariton Florian Just (Otto), tenor Niek Idelenburg (Theofiel / James) en slagwerker Chris Saris.

De Toverpiano gaat op zaterdag 16 februari om 19.30 uur in wereldpremière in de Veerensmederij in Amersfoort – de thuisbasis van Holland Opera. Van 19 tot en met 23 februari is de voorstelling dagelijks in Museum Speelklok in Utrecht te zien en daarna volgen tot en met 28 april nog voorstellingen in andere theaters.

Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Purcell Gala krijgt voortreffelijk vervolg

Volgend artikel

Opera in de media: week 7

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.