Binnenkort

De Doelen hele dag in teken Hugo Wolf

De Doelen in Rotterdam staat zaterdag 16 februari de gehele dag in het teken van de Oostenrijkse componist Hugo Wolf, tijdens de samen met de Vereniging Vrienden van het Lied georganiseerde Hugo Wolf Dag. De dag bestaat uit onder meer een masterclass, een lezing en diverse concerten.

Dietrich Henschel geeft vrijdag een masterclass en zaterdag een recital (foto: Thibault Stipal / Naïve).

De liederen van de laat-romantische componist Wolf staan centraal tijdens de dag, die van 10.00 tot 22.00 uur volgepland is met activiteiten. Wolf was een studiegenoot van Mahler en bewonderaar van Wagner. Liederen vormen het leeuwendeel van zijn oeuvre.

De dag begint met zang van studenten van het ArtEZ Conservatorium, die een Hugo Wolf-project hebben gedaan. Van 11.00 tot 13.00 uur geven Elly Ameling en Rudolf Jansen vervolgens een masterclass over het Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf.

Het middagprogramma bestaat uit onder meer een lezing van Meinard Kraak over de componist, een gesprek tussen Elly Ameling, Rudolf Jansen en Aat Klompenhouwer en een slotrecital van de deelnemers van de masterclass die morgen.

De dag wordt ’s avonds afgesloten met een recital van de Duitse bariton Dietrich Henschel, die samen met zijn pianist Fritz Schwinghammer zeer vertrouwd is met het liedrepertoire van Wolf.

Tip: Henschel geeft de dag ervoor, op vrijdag 15 februari, een openbare masterclass in de Jurriaanse Zaal van de Doelen, van 11.00 tot 13.00 uur.

Zie voor meer informatie de websites van De Doelen en de Vereniging Vrienden van het Lied.

Vorig artikel

Met zendt Las Vegas-Rigoletto uit in bios

Volgend artikel

Veel vocaal in jubilerende Robeco-serie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.