Binnenkort

Scholl vertelt geschiedenis van het lied

Andreas Scholl geeft op dinsdag 19 maart een recital in het Concertgebouw in Amsterdam. In zijn programma vertelt de countertenor de geschiedenis van het lied, van de klassieke tijd naar de romantiek. Hij wordt begeleid door Tamar Halperin.

Andreas Scholl (foto: Decca / James McMillan).

De countertenor Scholl is vooral bekend en geprezen als barokartiest. “Op de Scola Cantorum Basiliensis vond hij zijn weg in de oude muziek en sindsdien is alles wat hij aanraakt een succes”, omschrijft het Concertgebouw.

Gezien zijn barokspecialisatie is hij een wat verrassende gast voor een liedrecital in de Kleine Zaal. Hij pakt het dan ook enigszins anders aan: zijn programma “laat zich lezen als de geschiedenis van het lied”, schrijft het Concertgebouw. Een geschiedenis van de klassieke tijd naar de romantiek, met liederen van Haydn, Mozart, Schubert en Brahms.

De bekende counter wordt begeleid door Tamar Halperin, een Israëlische pianiste en klaveciniste die net als Scholl voornamelijk in het barokrepertoire actief is.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Zauberflöte in Utrechts Conservatorium

Volgend artikel

Invalster Makerov verrast LA als Senta

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.