Binnenkort

Reisopera-talent speelt Segreto di Susanna

Jong talent van de Nationale Reisopera gaat van 26 maart tot en met 24 april op tournee met Il segreto di Susanna, een korte opera van Ermanno Wolf-Ferrari. De productie staat onder leiding van muzikaal leider Hans Schellevis en regisseur Xander Straat.

(Foto: Bastiaan van Musscher)

Regisseur Straat noemt Il segreto di Susanna (het geheim van Susanna) een “charmante opera over passie, blinde verliefdheid en een groot geheim dat stiekem niet zo groot blijkt te zijn”. Samen met Michelle Cantwell (kostuums) en Bas Berensen (licht) ensceneert Straat een “herkenbare, ontroerende, grappige en vooral toegankelijke voorstelling”, aldus de Reisopera.

De één uur durende productie wordt in het Nederlands gezongen (vertaling Jan Veldman) en is onderdeel van het Resident Artists Programme van de Reisopera, een programma waarmee het gezelschap jong talent de kans biedt om zich te bekwamen in het vak. Ook dansopleidingen uit de regio van de verschillende theaters werken aan de voorstellingen mee.

De rol van Susanna wordt gezongen door Iris van Wijnen. Bastiaan Witsenburg zingt Chiel. Muzikaal leider Hans Schellevis zal de voorstelling zelf begeleiden op de piano (in zijn eigen arrangement van Wolf-Ferrari’s opera), samen met klarinettist Blake Weston en cellist Leonard Besseling.

Il segreto di Susanna gaat op 26 maart in première in het AINSI Theater in Maastricht. Daarna volgen voorstellingen in Zwolle, Den Haag en Utrecht. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Operaster Risë Stevens overleden

Volgend artikel

Kwieke Rossini-humor in ZaterdagMatinee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.