Home » Binnenkort

Utrechts Operakoor voert I Lombardi uit

Utrecht1 april 2013 Geen reacties

Het Utrechts Operakoor en het Utrechtsch Studenten Concert voeren op 14 april Verdi’s opera I Lombardi alla prima Crociata uit. Zang en muziek worden geïllustreerd door een speciaal voor deze uitvoering gemaakte stripanimatie van Arjan Wilschut.

Met de productie van Verdi’s niet vaak opgevoerde werk wil het Utrechtse koor het tweehonderdste geboortejaar van de Italiaanse componist vieren. Daarnaast wil het koor door middel van de stripanimatie opera toegankelijker maken voor het publiek. De animatie kon dankzij een ‘crowd funding’-actie gemaakt worden door tekenaar Arjan Wilschut.

I Lombardi is een werk over de eerste kruistochten vanuit Lombardije naar Jeruzalem. De uitvoering wordt geleid door Bas Pollard. Steven van Wieren is verantwoordelijk voor de instudering van het koor.

De solorollen worden vertolkt door Francis van Broekhuizen, Michael Fischi Spadaccini, Julian Hartman, Ruben Gerson, Jeroen Bik, Hadewijch Voorn en Farman Purnama.

I Lombardi vindt plaats in Vredenburg Leidsche Rijn om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Utrechts Operakoor.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.