Binnenkort

Utrechts Operakoor voert I Lombardi uit

Het Utrechts Operakoor en het Utrechtsch Studenten Concert voeren op 14 april Verdi’s opera I Lombardi alla prima Crociata uit. Zang en muziek worden geïllustreerd door een speciaal voor deze uitvoering gemaakte stripanimatie van Arjan Wilschut.

Met de productie van Verdi’s niet vaak opgevoerde werk wil het Utrechtse koor het tweehonderdste geboortejaar van de Italiaanse componist vieren. Daarnaast wil het koor door middel van de stripanimatie opera toegankelijker maken voor het publiek. De animatie kon dankzij een ‘crowd funding’-actie gemaakt worden door tekenaar Arjan Wilschut.

I Lombardi is een werk over de eerste kruistochten vanuit Lombardije naar Jeruzalem. De uitvoering wordt geleid door Bas Pollard. Steven van Wieren is verantwoordelijk voor de instudering van het koor.

De solorollen worden vertolkt door Francis van Broekhuizen, Michael Fischi Spadaccini, Julian Hartman, Ruben Gerson, Jeroen Bik, Hadewijch Voorn en Farman Purnama.

I Lombardi vindt plaats in Vredenburg Leidsche Rijn om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Utrechts Operakoor.

Vorig artikel

Ontdekking rond eerste opera Caccini

Volgend artikel

Seizoen Bayreuth met nieuwe Ringcyclus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.