BinnenkortNieuws

Nijmeegse Orgelkring brengt operafestival

De Nijmeegse Orgelkring organiseert van 14 tot en met 16 juni een operafestival in de Stevenskerk in Nijmegen. Het festival is de opmaat voor de Zomerconcertserie die de organisatie tot en met september in de kerk zal brengen. Op het programma van het festival staan onder meer Barokopera Amsterdam en Miranda van Kralingen.

Het Purcell Gala II van Barokopera Amsterdam opent het festival van de Nijmeegse Orgelkring.
Het Purcell Gala II van Barokopera Amsterdam opent het festival van de Nijmeegse Orgelkring.

Het festival dat de Nijmeegse Orgelkring organiseert wordt aangekondigd als een “uniek gebeuren door de wisselwerking met het Königorgel, onze eigen ster”. Drie dagen lang klinken opera- én orgelmuziek in de Stevenskerk.

Op vrijdag 14 juni om 20.00 uur voert Barokopera Amsterdam zijn productie Purcell Gala II, William & Mary uit, afgewisseld met orgelmuziek door Dirk Luijmes.

Op zaterdag 15 juni om 15.00 uur geeft dirigent José Doodkorte een workshop operakoormuziek voor amateurzangers. Zij studeert met het ad hockoor enkele koorwerken in die ’s avonds (20.30 uur) uitgevoerd worden tijdens de Opera Revue. In dat concert treden sopraan Miranda van Kralingen en bariton Willem de Vries op met duetten en aria’s uit diverse opera’s. De organisten Berry van Berkum en Joost Langeveld bespelen het Königorgel.

Op zondag 16 juni wordt het festival om 15.00 uur afgesloten met de kinderopera Koninginnesoep, uitgevoerd door Opera Dolleboelja. De opera wordt gezongen en verteld door sopraan Evelien Asberg en tenor Ron Vervuurt. Frank van Merwijk begeleidt op piano en orgel.

Na het festival gaat de Zomerconcertserie van de Nijmeegse Orgelkring van start. Daarin zal voortgeborduurd worden op het thema ‘opera’.

Zie de volledige programmering op de website van de Nijmeegse Orgelkring.

Vorig artikel

Villazón feliciteert Verdi in Concertgebouw

Volgend artikel

Redactioneel: De impact van de Operadagen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.