Home » Binnenkort

Villazón feliciteert Verdi in Concertgebouw

Amsterdam4 juni 2013 Geen reacties

In 2009 moest hij zijn debuut in het Concertgebouw afzeggen vanwege een operatie aan zijn stembanden, maar op woensdag 12 juni maakt hij dan toch zijn opwachting: tenor Rolando Villazón zingt aria’s van de jarige Giuseppe Verdi in een concert met het Tsjechisch Nationaal Symfonie Orkest.

Rolando Villazón (foto: GABO).

Rolando Villazón (foto: GABO).

Villazón heeft de afgelopen jaren flink geworsteld met zijn stem. In 2008 kon hij een half jaar niet zingen en na de operatie in 2009 duurde het tot halverwege 2010 voordat hij op het toneel terugkeerde.

Twijfels over de conditie van zijn stem steken nog altijd af en toe de kop op, maar de Mexicaanse tenor is inmiddels weer flink actief en heeft eind vorig jaar een nieuw album met Verdi-aria’s uitgebracht bij Deutsche Grammophon.

Die cd is de leidraad voor Villazóns concert in het Concertgebouw op 12 juni. Hij zal onder begeleiding van het Tsjechisch Nationaal Symfonie Orkest, gedirigeerd door Guerassim Voronkov, aria’s zingen uit I Lombardi, Il corsaro, Luisa Miller, Oberto en Macbeth. Verder klinken onder meer de ouvertures van Nabucco, Luisa Miller en Les vêpres siciliennes.

Het concert is bedoeld als felicitatie aan Giuseppe Verdi, die dit jaar zijn 200e verjaardag viert. Voor Villazón persoonlijk is het ook een ode aan de componist die zijn carrière een vliegende start gaf, toen hij Alfredo zong naast Anna Netrebko en Thomas Hampson in de bekende Salzburger uitvoering van La Traviata in 2005.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.