Home » Binnenkort, Buitenland, Nieuws

Vlaamse Opera herneemt Lowery’s Candide

Antwerpen7 juni 2013 2 reacties

Vanaf dinsdag 18 juni herneemt de Vlaamse Opera de enscenering die Nigel Lowery in 2009 van Leonard Bernsteins musical/operette Candide maakte. Yannis Pouspourikas dirigeert, Michael Spyres zingt de titelrol.

Scène uit Candide (foto: Annemie Augustijns).

Scène uit Candide (foto: Annemie Augustijns).

Candide is een jonge, naïeve optimist, die erop uit trekt om zijn dood gewaande liefde Cunegonde te zoeken. Hij trekt door een wereld vol verdorvenheid, verwoesting en waanzin en geneest langzamerhand van zijn hardnekkige idee dat de wereld perfect geregeld is.

Zo beschrijft de Vlaamse Opera de plot van Leonard Bernsteins Candide, een werk dat in 1956 in première ging op Broadway en later diverse keren bewerkt werd. Met Candide sluit het Vlaamse gezelschap zijn seizoen rond het thema ‘Geloof’ af.

De cartooneske productie van Nigel Lowery (regie, decors, kostuums) ging in 2009 in première bij de Vlaamse Opera. Victoria Pfortmüller verzorgt nu de herinstudering.

Yannis Pouspourikas leidt de serie van zeven voorstellingen. Hij staat voor het Koor en Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera. Voor hem betekent de productie zijn afscheid als huis- en koordirigent van de Vlaamse Opera. Hij gaat volgend seizoen aan de slag in het Aalto Theater in Essen.

De veelbelovende tenor Michael Spyres, die onlangs in La donna del lago stond in Londen en vorig jaar zijn eerste solo-cd uitbracht, zingt de titelrol. Hij zong Candide ook bij de eerste reeks voorstellingen in 2009.

Andere solisten zijn onder anderen Graham Valentine (Pangloos/Martin), Leah Partridge (Cunegonde), Carole Wilson (Old Lady) en de beroemde Rossini-tenor Chris Merritt (The Governor).

Zie voor meer informatie de website van de Vlaamse Opera.

Hieronder de trailer:

door

2 reacties »

  • Remko zei:

    Spyres was een ontroerend lieve Candide, en zijn badeend was ook schattig. De hele voorstelling was een feest, trouwens.

  • chris horsmeier zei:

    j a zeker Remco helemaal mee eens. Heb er van genoten zeker die bad eend. Ga weer .Fantastische voorstelling.

    Wanneer in Nederland ?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.