Binnenkort

Veel Mozart en Verdi in Opera per Tutti

Voor de tweede aflevering van Opera per Tutti aanstaande donderdag (5/3) staat er veel Mozart en Verdi op het programma. Het solistenkwartet bestaat dit keer uit een sopraan, twee mezzo’s en een tenor.

Iedere donderdagavond geeft Opera per Tutti een concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Daarin rijgen meestal vier solisten aria’s en operafragmenten van diverse componisten aaneen.

Deze week dus veel Mozart en Verdi. Van Mozart zijn er fragmenten uit Die Zauberflöte, La Clemenza di Tito en Don Giovanni te horen. Verdi klinkt in vier fragmenten uit La Traviata. De resterende zes stukken zorgen echter voor de nodige afwisseling. Tchaikovsky, Donizetti, Puccini, Saint-Saëns, Bellini en Offenbach: allemaal krijgen ze een beurt.

Als solisten treden naast artistiek leidster Mylou Mazali (mezzosopraan) ook Julia Westendorp (sopraan), Lotte Bovi (mezzo) en Elmar Gilbertsson (tenor) op. De laatste is afkomstig van de Dutch National Opera Academy, waar Opera per Tutti mee samenwerkt. De begeleiding komt van Yolanda van Tongeren op de piano.

Het volledige programma staat op de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Vanavond (28/2) I puritani op Radio 4

Volgend artikel

Hippe Così fan tutte op herhaling

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.