Home » Binnenkort, Nieuws

Henk Neven zingt bij Concertgebouw-orgel

Amsterdam27 juni 2013 Geen reacties

Henk Neven zingt op zaterdag 6 juli liederen van onder anderen Hugo Wolf en Francis Poulenc in het Concertgebouw, begeleid door Leo van Doeselaar op het Maarschalkerweerdorgel. Van Doeselaar zal ook de nodige solowerken ten gehore brengen.

Henk Neven (foto: Marco Borggreve).

Henk Neven (foto: Marco Borggreve).

Op het programma van Neven en Van Doeselaar (de titulair organist van het Maarschalkerweerdorgel) staan onder meer delen uit de Mörike-Lieder en het Italienisches Liederbuch van Wolf en het anti-oorlogslied ‘Priez pour paix’ van Poulenc. Ook zullen liederen van Rheinberger en Dvorák klinken.

Volgens het Concertgebouw passen de liederen van Wolf perfect bij het neogothische Maarschalkerweerdorgel uit 1891, dat zich “bij uitstek leent voor romantische werken, voor drama en lyriek”.

Die drama en lyriek geeft Van Doeselaar solo gestalte in onder meer werken van Franck en Reger en de ‘Prelude en fuga over het thema B-A-C-H’ van Liszt, een beroemd orgelwerk.

Het concert vindt ’s middags plaats (van 14.15-15.45 uur). Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.