Binnenkort

Culemborgs Mannenkoor bij Opera per Tutti

Normaal gesproken treden er vier solisten op bij Opera per Tutti in de Vondelkerk, maar aanstaande donderdag (19/3) worden zij aangevuld met het Culemborgs Mannenkoor. Op het programma veel Italiaanse componisten, aangevuld met heren als Tsjaikovski en Gounod.

Tijdens de Opera per Tutti-donderdagavonden presenteren vier solisten aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. De solisten zijn iedere week weer anders, op artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali na. Zij praat en acteert ook de fragmenten aan elkaar.

Doorgaans bestaat de cast uit twee vrouwenstemmen, twee mannenstemmen en een pianist. Donderdag worden zij echter aangevuld met het Culemborgs Mannenkoor. Het koor was vorig jaar al eens te gast in de Vondelkerk en gaat nu ‘op herhaling’. De zondag na de voorstelling (22/3) brengt Opera per Tutti een ‘tegenbezoek’ aan Culemborg.

De sopraan op deze donderdagavond is Claudia de Clercq. De Clercq zingt regelmatig mee in de koren van de Nationale Reisopera, De Nederlandse Opera en de Vlaamse Opera. Verder vertolkt ze rollen in oratoria en heeft ze een zelfstandige lespraktijk.

Tenor Edwin van Gelder en bariton Bas Kuijlenburg vormen het mannenduo. Van Gelder is ook actief als regisseur en docent, Kuijlenburg houdt zich veel bezig met hedendaagse composities en muziektheater. Met musical is de bariton ook bekend.

Samen met mezzo Mazali en het koor zingen zij onder meer fragmenten uit Le Nozze di Figaro (Mozart), Evgenin Onegin (Tsjaikovski), L’Elisir d’Amore (Donizetti), Norma (Bellini), La Forza del Destino (Verdi), Turandot (Puccini) en Carmen (Bizet).

De voorstelling begint om 20.15 uur, de kassa is vanaf 19.30 uur open. Het volledige programma is te vinden op www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Tsaar Saltan is een kindervriend

Volgend artikel

Lente in Boedapest begint met opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.