BinnenkortNieuws

Marionetten Theater speelt Offenbach

Het Amsterdams Marionetten Theater zet vanaf 29 september de opéra-comique Het Luchtkasteel van Jacques Offenbach op zijn toneel. Het komische werk is in het Nederlands vertaald en wordt uitgevoerd met een eigen cd-opname.

Luchtkasteel MarionettenHet Luchtkasteel (originele titel: Le 66) ging in 1856 in première in het Théâtre des Bouffes Parisiens, het Parijse theater dat Jacques Offenbach zelf een jaar eerder had opgericht. Het werk gaat over een jongeman die de schaduwzijden van rijkdom leert kennen.

De opera bevat “aanstekelijke muziek, humor en melancholie”, aldus het Amsterdams Marionetten Theater, dat het werk aan het begin van het seizoen in zijn huistheater (een voormalige smederij in hartje Amsterdam) zal opvoeren.

De productie van het marionettentheater is een “bijzondere bewerking” van de operette, opgevoerd met een eigen, Nederlandstalige cd-opname onder leiding van Vaughan Schlepp. De voorstelling van zo’n anderhalf uur is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen (vanaf vijf jaar).

Het Luchtkasteel gaat op 29 september in première en is daarna nog tot en met 29 december te zien. Op de Open Monumenten Dag (14 en 15 september) is het Marionetten Theater van 13.00 tot 16.30 geopend en zal er alvast een korte scène uit Het Luchtkasteel te zien zijn. Zie voor meer informatie de website van het Amsterdams Marionetten Theater.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

DNO zet huis open voor talent

Volgend artikel

Gerhaher zingt Mahlers orkestliederen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.