BinnenkortNieuws

Olga Peretyatko opent Serie Grote Zangers

De Russische sopraan Olga Peretyatko opent op zondag 15 september het nieuwe seizoen van de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ met een recital vol vogelliederen. Ze wordt begeleid door Matthias Samuil.

Olga Peretyatko.
Olga Peretyatko.

Peretyatko heeft haar naam de afgelopen seizoenen stevig gevestigd in Amsterdam. Ze was in 2012 de ster in producties van De nachtegaal en andere fabels en Il turco in Italia bij De Nederlandse Opera en maakte in maart dit jaar indruk in de NTR ZaterdagMatinee-uitvoering van La scala di seta.

Op 15 september laat ze zich van een andere kant zien als ze de opening van de Serie Grote Zangers 2013/2014 verzorgt. Samen met pianist Matthias Samuil (de echtgenoot van zangeres Anna Samuil) zingt ze liederen van Rachmanoniv, Tsjaikovski, Richard Strauss, Saint-Saëns, Rimski-Korsakov, Grieg, Glinka, Stravinsky en Granados.

Wat de liederen van deze grote club componisten gemeen hebben, zijn vogels. Zo klinkt er een nachtegaal van Rimski-Korsakov, een zwaan van Grieg en een koekoek van Tsjaikovski. Ook staan bekende liederen als ‘Die Nacht’ en ‘Cäcilie’ van Strauss op het programma.

Voorafgaand aan het recital verzorgen bariton Lukáš Zeman en pianist Ludovic van Hellemont een voorprogramma, waarin ze zigeneurliederen van Antonin Dvorak opvoeren.

Zie voor meer informatie de websites van het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Serie Grote Zangers.

Vorig artikel

Bomvolle zesde editie Opera aan de Schie

Volgend artikel

NTR portretteert bariton Bastiaan Everink

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.