Home » Binnenkort, Nieuws

Connolly geeft Engels recital in De Doelen

Rotterdam12 september 2013 Geen reacties

De Britse mezzosopraan Sarah Connolly geeft op zaterdag 21 september een liedrecital in de Jurriaanse Zaal van De Doelen in Rotterdam, begeleid door pianist Julius Drake. Op het programma staat twintigste-eeuwse Engelse liedkunst.

Sarah Connolly (foto: Peter Warren).

Sarah Connolly (foto: Peter Warren).

Als Sarah Connolly in Nederland te horen is, is dat doorgaans in een barokopera of een barokconcert. Dit keer laat ze zich echter van een moderne kant zien. Ze duikt in het twintigste-eeuwse liedrepertoire van Herbert Howells, Ivor Gurney, Richard Rodney Bennett en Benjamin Britten.

Onder anderen deze vier componisten bliezen de Britse liedtraditie weer nieuw leven in, lang na de ‘gouden liedeeuw’ ten tijde van Elisabeth I en de persoonlijke liederfenis van Henry Purcell.

Van Howells zingt Sarah Connolly ‘King David’ en ‘Come sing and dance’. Dat laatste lied baseerde Howells op een oude ‘carol’. Van Benjamin Britten klinken enkele liederen uit zijn Folksong Arrangements, zoals ‘How sweet the answer’ en ‘Corpus Christi Carol’, en van Gurney zingt de mezzosopraan ‘By a Bierside’ en ‘Sleep’.

Componist Richard Rodney Bennett wordt belicht met A History of the Thé Dansant uit 1994. Bennett zette voor dit werk gedichten van zijn zus M.R. Peacock op muziek.

Diverse van deze liederen heeft Connolly eerder al opgenomen op cd, waaronder A History of the Thé Dansant. In de Jurriaanse Zaal is haar vertolking live te horen. Pianist Julius Drake, die met de grootste zangers en zangeressen samenwerkt, begeleidt haar op de piano.

Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.