Home » Binnenkort, Nieuws

Duo Mignon geeft liedrecital in museum

Amsterdam4 oktober 2013 Geen reacties

Sopraan Channa Malkin en pianiste Viktoriya Anastasova – samen het ‘Duo Mignon’ – geven op 27 oktober een recital in het Geelvinck Museum in Amsterdam. Het duo voert onder meer De Kinderkamer van Moessorgski uit.

Channa Malkin en Viktoriya Anastasova.

Channa Malkin en Viktoriya Anastasova.

Het recital van de twee jonge artiesten staat in het kader van het Nederland-Rusland-jaar. Naast liederen van Franz Schubert en Richard Strauss staat De Kinderkamer op het programma, een cyclus van zeven liederen die Modest Moessorgski tussen 1868 en 1872 componeerde.

Moessorgski’s liederen – met titels als ‘In de hoek’ en ‘Slapen gaan’ – brengen de luisteraar in de leefwereld van een kind. “Omdat ik zelf als kind grotendeels in het Russisch ben opgevoed, staan deze liederen mij zeer na aan het hart”, zegt Channa Malkin.

Malkin is vorig jaar afgestudeerd in Utrecht, maar maakte al in 2006 haar debuut bij De Nederlandse Opera, als Barbarina in Le nozze di Figaro, een rol die ze bij de reprise in 2010 nogmaals zong. Daarnaast gaf ze vele andere optredens, waaronder in het voorprogramma bij de Serie Grote Zangers.

Pianiste Viktoriya Anastasova komt uit Bulgarije, maar woont sinds 2005 in Nederland. Ze studeerde in Groningen en Utrecht en won de afgelopen jaren diverse concoursen.

Het recital van Malkin en Anastasova begint om 16.45 uur. Zie voor meer informatie de website van het Geelvinck Museum.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.