BinnenkortNieuws

Duo Mignon geeft liedrecital in museum

Sopraan Channa Malkin en pianiste Viktoriya Anastasova – samen het ‘Duo Mignon’ – geven op 27 oktober een recital in het Geelvinck Museum in Amsterdam. Het duo voert onder meer De Kinderkamer van Moessorgski uit.

Channa Malkin en Viktoriya Anastasova.
Channa Malkin en Viktoriya Anastasova.

Het recital van de twee jonge artiesten staat in het kader van het Nederland-Rusland-jaar. Naast liederen van Franz Schubert en Richard Strauss staat De Kinderkamer op het programma, een cyclus van zeven liederen die Modest Moessorgski tussen 1868 en 1872 componeerde.

Moessorgski’s liederen – met titels als ‘In de hoek’ en ‘Slapen gaan’ – brengen de luisteraar in de leefwereld van een kind. “Omdat ik zelf als kind grotendeels in het Russisch ben opgevoed, staan deze liederen mij zeer na aan het hart”, zegt Channa Malkin.

Malkin is vorig jaar afgestudeerd in Utrecht, maar maakte al in 2006 haar debuut bij De Nederlandse Opera, als Barbarina in Le nozze di Figaro, een rol die ze bij de reprise in 2010 nogmaals zong. Daarnaast gaf ze vele andere optredens, waaronder in het voorprogramma bij de Serie Grote Zangers.

Pianiste Viktoriya Anastasova komt uit Bulgarije, maar woont sinds 2005 in Nederland. Ze studeerde in Groningen en Utrecht en won de afgelopen jaren diverse concoursen.

Het recital van Malkin en Anastasova begint om 16.45 uur. Zie voor meer informatie de website van het Geelvinck Museum.

Vorig artikel

Kaufmann debuteert bij Sony met Verdi-cd

Volgend artikel

Herfstige Onjegin opent biosseizoen Met

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.