Binnenkort

Kožená zingt chansons in Concertgebouw

Woensdag 25 augustus zal de bekende mezzosopraan Magdalena Kožená haar Tsjechische stemgeluid wijden aan enkele Franse chansons, tijdens een concert met het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw.

(Foto: Mathias Bothor / Deutsche Grammophon.)
(Foto: Mathias Bothor / Deutsche Grammophon.)

‘Haar levendige muzikale verbeelding en perfecte techniek spreidt ze hier tentoon in prachtige Franse chansons’, belooft Robeco Zomerconcerten, die het concert in haar thema ‘Zomercoryfeeën’ heeft geplaatst.

Kožená zal vijf liederen van de Franse, laatromantische componist Henri Duparc zingen. Haar optreden wordt aangevuld met de eerste symfonie van Sibelius en het ballet Daphnis et Chloé van Maurice Ravel.

Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt die werken en begeleidt de mezzosopraan bij haar liederen. Op de bok staat chef-dirigent Mariss Jansons.

Kožená staat bekend om haar recitals. Ze doet ook bijna niet anders. Zo komt ze net uit Zwitserland, Lucerne, waar ze een aantal concerten gaf. Daarvoor trok ze langs Salzburg, Aix-en-Provence en enkele plaatsen in haar vaderland. En in april en mei toerde ze nog uitgebreid door Amerika.

Kožená zal later dit jaar (16 november) wederom terugkomen voor een soloconcert in het Concertgebouw.

Bij wijze van previewtje voor haar concert aanstaande woensdag hier een aria van Kožená. Het gaat om een aria uit het oudere Franse repertoire: Castor et Pollux van Rameau. Ze zingt onder leiding van Marc Minkowski.

Kožená’s concert aanstaande woensdag begint om 20.15 uur. Meer informatie: www.robecozomerconcerten.nl of www.concertgebouw.nl.

VOLG PLACE DE L’OPERA OOK OP TWITTER.COM/PLACEDELOPERA

Vorig artikel

Operazangeres valt in orkestbak

Volgend artikel

Kožená toont tekstbegrip in vijf talen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.