BinnenkortFeaturedNieuws

Pretty Yende keert terug naar Den Bosch

Sopraan Pretty Yende, één van de prijswinnaars van het Internationaal Vocalisten Concours in 2008, keert op zaterdag 2 november terug naar ‘s-Hertogenbosch voor een optreden in het Theater aan de Parade. De philharmonie zuidnederland begeleidt haar, bariton Martijn Cornet staat naast haar in diverse duetten en Edwin Rutten presenteert het geheel.

Pretty Yende.
Pretty Yende.

Pretty Yende is sinds haar deelname aan het IVC in 2008 ver gekomen. Ze won in 2009 alle prijzen van het Belvedere-concours in Wenen, veroverde in 2011 de hoofdprijs van Plácido Domingo’s competitie Operalia en maakte in januari dit jaar haar debuut bij de Metropolitan Opera in New York, in Rossini’s Le Comte Ory.

Door een samenwerking van het IVC met de 25-jarige stichting Cultuur & Business (CUBUS) keert Yende op 2 november terug naar Nederland en Den Bosch voor een optreden bij de philharmonie zuidnederland onder leiding van Kees Bakels.

Tijdens het concert zal Yende diverse aria’s uit opera’s en operettes zingen, evenals duetten met de Nederlandse bariton Martijn Cornet. Cornet trad de afgelopen seizoenen veelvuldig op in Nederland en is sinds dit seizoen ensemblelid van het Aalto-Musiktheater in Essen.

De presentatie van de avond is in handen van Edwin Rutten, die onlangs zijn versie van Wagners Ring des Nibelungen op cd uitbracht.

Het concert begint om 20.00 uur in het Theater aan de Parade. Zie voor meer informatie de website van het Theater aan de Parade.

Vorig artikel

Giovanni lanceert nieuw operagezelschap

Volgend artikel

Wiener Staatsoper gaat opera’s streamen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.