Home » Binnenkort

Monteverdi en Gershwin in Vondelkerk

30 maart 2009 Geen reacties

Het programma van de Opera per Tutti-voorstelling van deze week – donderdagavond in de Vondelkerk – is zeer divers, diverser dan tijdens de eerste voorstellingen. De fragmenten reiken van Monteverdi tot Gershwin, bevatten ook minder bekend werk van Lalo, Cilea en Porter.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. De fragmenten worden op zeer toegankelijke wijze gepresenteerd door artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali (lees voor een impressie eerder verschenen recensies).

Donderdag (2/4) wordt er gezongen uit onder meer Don Giovanni (Mozart), Suor Angelica (Puccini), Russalka (Dvorak), Carmen (Bizet), La Traviata en Don Carlo (beide Verdi), Porgy and Bess (Gershwin) en Die Fledermaus (Strauss).

Er zijn vier solisten. Marijke Groenendaal neemt de sopraanrollen voor haar rekening. Tenor van de avond is Paul Koelbloed. Koelbloed begon na zijn verhuizing naar Londen in 2001 zijn muziekcarrière. Hij werkte bij kleine Engelse en Amerikaanse gezelschappen, trad op in Carnegie Hall en werkte onder meer samen met José Carreras. Sinds 2008 is hij in Nederland actief bij het koor van De Nederlandse Opera.

Naast mezzo Mylou Mazali zingt verder nog bariton Wim Stolp. Stolp heeft veel operette gedaan bij de Gooise Operette.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur in de Vondelkerk, de kassa is vanaf 19.30 uur open. Meer info: www.operapertutti.nl.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.