BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Bioscopen vertonen Londense Parsifal

Het Royal Opera House zendt op woensdag 18 december live in diverse bioscopen in Nederland Parsifal uit. Antonio Pappano leidt Richard Wagners massieve werk, de titelrol wordt vertolkt door Simon O’Neill.

Parsifal ROH CinemaDe live-uitzendingen van het Royal Opera House raken steeds meer in trek, naast de al populaire Live in HD-serie van de Metropolitan Opera. In Nederland maken inmiddels meer dan 25 bioscopen hun witte doek vrij voor de producties uit Londen.

De uitzending van Parsifal belooft een lange zit te worden. Vijf uur en 45 minuten, inclusief twee pauzes. Aan het hoofd van de voorstelling staat Royal Opera House-chef Antonio Pappano. Hij dirigent zijn huisorkest en een cast van wereldwijd gerenommeerde zangers.

Simon O’Neill zingt Parsifal. Angela Denoke is Kundry en René Pape vertolkt Gurnemanz. Gerald Finley is te horen als Amfortas en de eminente Sir Willard White zingt Klingsor. Robert Lloyd is Titurel en verder zijn er vele kleine rollen in te vullen.

Het Royal Opera House belooft een ‘inventive new staging’ van regisseur Stephen Langridge, voorzien van video-ontwerpen van Thomas Bergmann en Willem Bramsche.

Zie de website van het Royal Opera House voor een overzicht van de bioscopen die Parsifal uitzenden.

Hieronder een trailer van de productie:

Vorig artikel

Waltz maakt operadebuut met Rosenkavalier

Volgend artikel

Luik zet La Grande-Duchesse op het toneel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.