Home » Binnenkort, Nieuws

Florian Boesch zingt Die schöne Müllerin

Amsterdam9 januari 2014 2 reacties

door

Florian Boesch geeft op vrijdag 17 januari een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, onderdeel van de Serie Grote Zangers. De bariton zingt onder begeleiding van Malcolm Martineau de bekende cyclus Die schöne Müllerin van Schubert.

Florian Boesch (foto: Lukas Beck).

Florian Boesch (foto: Lukas Beck).

“Een romantisch drama in miniatuur.” Zo noemt het Muziekgebouw aan ’t IJ Die schöne Müllerin. Het werk van Franz Schubert is één van de bekendste liedcycli ooit geschreven en vertelt het verhaal van een molenaarsgezel die zich vanwege een ongelukkige liefde verdrinkt.

Florian Boesch, een gerenommeerde Oostenrijkse liedzanger, is volgens het Muziekgebouw “de perfecte vertolker” voor de cyclus. Boesch zingt in prominente zalen als de Wiener Musikverein en Wigmore Hall en was diverse malen in Nederland te horen. Zo gaf hij in april 2013 een recital in het Concertgebouw.

Boesch wordt begeleid door de gevierde Schotse pianist Malcolm Martineau, die eveneens geen onbekende is in Amsterdam.

Het programma van de twee liedartiesten wordt voorafgegaan door een voorprogramma van mezzosopraan Anna Traub en pianist David Bollen, met liederen van Rossini en Bizet. Na het concert geeft Boesch op het podium van het Muziekgebouw een kleine lezing over Die schöne Müllerin.

Het voorprogramma vangt om 19.30 uur aan, het hoofdprogramma om 20.15 uur en de lezing om 21.45 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

2 reacties »

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.