Home » Binnenkort, Nieuws

Jaroussky, Lezhneva soleren in Stabat Mater

Amsterdam9 januari 2014 4 reacties

door

Philippe Jaroussky en Julia Lezhneva voeren op zondag 19 januari samen met I Barocchisti onder leiding van Diego Fasolis het Stabat Mater van Pergolesi op in het Concertgebouw in Amsterdam. Verder klinkt een sonate van Händel en Nisi Dominus van Vivaldi.

Philippe Jaroussky (foto: Simon Fowler).

Philippe Jaroussky (foto: Simon Fowler).

Het concert van Jaroussky en consorten is het tweede in een miniserie die Fred Luiten Concertorganisatie dit seizoen in het Concertgebouw organiseert. In oktober 2013 zong de beroemde countertenor een programma rond de fameuze castraat Farinelli, begeleid door het Venice Baroque Orchestra. Nu slaat hij de handen ineen met I Barocchisti.

De hoofdmoot van het programma is het Stabat Mater van Pergolesi, het bekendste werk dat de Italiaanse componist uit de achttiende eeuw de wereld naliet en überhaupt één van de bekendste Stabat Maters ooit geschreven.

In het Stabat Mater wordt Jaroussky vergezeld door ‘rising star’ Julia Lezhneva. De jonge Russische sopraan maakte in september voor het eerst haar opwachting in het Concertgebouw, toen ze in een concertante uitvoering van Alessandro zong bij de NTR ZaterdagMatinee.

In Vivaldi’s Nisi Dominus is Jaroussky solo te horen. Verder klinkt de Triosonate in G van Händel.

Op het moment van schrijven zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor dit concert. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

4 reacties »

 • Spen zei:

  Hier kijk ik al een tijd naar uit! Lezhenva was een genot in Alessandro.

 • Els zei:

  Zal prachtig worden! Verheug mij hierop!

 • Els zei:

  Gisteren hoorde ik op RADIO4 dat dit concert live wordt uitgezonden op de radio die avond. Fijn voor degene die niet aanwezig kunnen zijn!

 • Els zei:

  Laatste nieuws is dat dit concert niet live wordt uitgezonden op de
  radio. Het orkest zag op het laatste moment af van de live opname.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.