Binnenkort

Karina Gauvin geeft liedrecital in Kleine Zaal

Karina Gauvin geeft op maandag 27 januari samen met pianist Maciej Pikulski een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. De Canadese sopraan zingt liederen van onder anderen Haydn, Copland, Debussy en Bizet.

Karina Gauvin (foto: Michael Slobodian).
Karina Gauvin (foto: Michael Slobodian).

Nederland speelde geen onbelangrijke rol in de start van Gauvins carrière. Ze won in 1994 de liedprijs en publieksprijs tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Sindsdien is ze regelmatig in ons land te gast geweest. Recent zong ze nog de titelrol in Armide bij De Nederlandse Opera en in maart 2012 stond ze in het Concertgebouw in een concertante Ariodante van Händel.

Op maandag 27 januari richt de sopraan zich op het liedrepertoire, waar ze een “gevarieerde en avontuurlijke” selectie uit heeft gemaakt, aldus het Concertgebouw. De zangeres opent met liederen van Haydn en vervolgt met werken van Vaughan Williams, Quilter, Copland, Debussy, Ravel en Bizet – een programma waarmee ze de “veelzijdigheid van het lied” wil laten horen.

Gauvin wordt begeleid door Maciej Pikulski, een Poolse pianist die eerder zangers begeleidde als Renée Fleming, Felicity Lott, Mireille Delunsch, Annick Massis, Patricia Petibon en José Van Dam. Van die laatste zanger was Pikulski sinds 1993 de exclusieve begeleider.

Het recital van Gauvin en Pikulski vindt plaats op 27 januari om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Discografie: Twee nieuwe Ringen

Volgend artikel

Janny Zomer geeft nieuwjaarsconcert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.