BinnenkortNieuws

GOOG viert 60-jarig bestaan met Onjegin

Het Gelders Opera en Operette Gezelschap viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. De aftrap van het feestelijke jaar vond dinsdag plaats in Velp. Hoogtepunt van het jaar wordt een uitvoering van de opera Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski, onder leiding van Hans Lamers en in een regie van Marc Krone.

Bariton Robbert Muuse is gestrikt voor de titelrol (foto: Merlijn Doormernik).
Bariton Robbert Muuse is gestrikt voor de titelrol (foto: Merlijn Doormernik).

Het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) werd op 1 februari 1954 opgericht en wil dat dit jaar groots vieren met een jubileumproductie, die eind november en begin december in ten minste drie theaters (Arnhem, Nijmegen en Veenendaal) te zien zal zijn.

Voor de productie heeft het semiprofessionele koor gekozen voor Jevgeni Onjegin, “een kroon op het rijke en gevarieerde operarepertoire dat het koor in 60 jaar opbouwde”, aldus het GOOG.

De hoofdrollen worden vertolkt door professionele zangers als Robbert Muuse (Onjegin), Lisette Bolle (Tatjana), Pascal Pittie (Ljenski) en Veronique Lamers (Olga). De kleinere rollen worden gezongen door eigen solisten van het koor. De orkestbegeleiding komt van het Symfonieorkest Nijmegen. Verder kunnen niet-GOOG-leden als projectzanger in het koor meezingen (er zijn nog steeds plekken vrij).

De muzikale leiding is in handen van vaste dirigent Hans Lamers, die het GOOG sinds 1980 leidt en verder dirigent is van de Osse Operavereniging. De regie wordt gemaakt door Marc Krone, die eerder onder meer Der Zigeunerbaron, La Tragédie de Carmen en I Pagliacci ensceneerde.

Zie voor meer informatie de website van het Gelders Opera en Operette Gezelschap.

Vorig artikel

Ossen, olifanten en Patricia Petibon

Volgend artikel

Leiser en Caurier brengen Rossini's Otello

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.