BinnenkortBuitenland

Royal Opera zendt nieuwe Giovanni uit

Het Royal Opera House zendt op woensdag 12 februari live haar nieuwe productie van Don Giovanni uit in bioscopen in diverse landen, waaronder Nederland. De enscenering is gemaakt door ROH-operadirecteur Kasper Holten. Mariusz Kwiecien zingt de titelrol.

Giovanni ROH CinemaFrancesca Zambello regisseerde eind 2008 een geweldige Don Giovanni bij het Royal Opera House in Londen (ROH). Nu vindt operadirecteur Kasper Holten het tijd voor een nieuwe visie op het klassieke werk van Mozart. Hij creëert een “exciting visual universe” waarbinnen hij zowel kleurrijke komedie als spannend drama regisseert, aldus het ROH.

Net als bij de vorige productie heeft het ROH grote namen gestrikt voor de hoofdrollen. Mariusz Kwiecien zingt de voor hem zeker niet onbekende rol van Don Giovanni (hij zong de partij ook in een live-uitzending van de Metropolitan Opera, tweeëneenhalf jaar geleden) en Alex Esposito is zijn knecht Leporello.

Malin Byström zingt Donna Anna en Véronique Gens vertolkt Donna Elvira. Antonio Poli is Don Ottavio, Elizabeth Watts (in maart in Amsterdam te zien in een liedrecital) zet Zerlina neer en haar kersverse echtgenoot Masetto wordt vertolkt door Dawid Kimberg.

Het koor en orkest van het ROH staan onder leiding van Nicola Luisotti.

Don Giovanni wordt in vele bioscopen in Nederland uitgezonden. Op de website van het Royal Opera House kunt u zien waar precies.

Hieronder een korte trailer:

Vorig artikel

Boulez' schrijven over Wagner vertaald

Volgend artikel

Reisopera en Veenfabriek brengen Purcell

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.