BinnenkortNieuws

Thema Operadagen 2014: Broederschap

Operadagen Rotterdam heeft vandaag het thema van zijn 2014-editie bekendgemaakt: ‘(R)evolutie – Broederschap’. De kaartverkoop voor alle ‘highlight-voorstellingen’ is vandaag al van start gegaan. De volledige programmering wordt op 27 maart bekendgemaakt.

Operadagen Rotterdam 2014 In 2013 presenteerde Operadagen Rotterdam het thema ‘(R)evolutie’, dat vier edities moet gaan overkoepelen. Vorig jaar werd onder die noemer het thema ‘vrijheid’ uitgewerkt, dit jaar zal ‘broederschap’ de programmering domineren.

Broederschap, deel van de bekende strijdkreet uit de Franse Revolutie, is volgens het Rotterdamse festival nog altijd actueel. “Het gaat over gemeenschapszin. Maar wie geeft sturing aan die gemeenschap nu religie niet langer de maatstaf voor onze samenleving vormt? Waar zijn de lichtende bakens aan de horizon die we helden noemen? Dat wordt de zoektocht tijdens de komende editie van Operadagen Rotterdam”, aldus de aankondiging.

Het festival vindt plaats van 17 tot en met 25 mei op diverse locaties in Rotterdam. Een paar hoogtepunten uit het programma zijn alvast onthuld en in de kaartverkoop gedaan. Zo maken de Zuid-Afrikaanse regisseur Brett Bailey en componist Fabrizio Cassol een bewerking van Verdi’s Macbeth (macbEth), over het lot van Congolese vluchtelingen.

De Veenfabriek, Cappella Amsterdam en B’Rock brengen een hedendaagse vertaling van Purcells King Arthur, met een hoofdrol voor Claron McFadden en als speellocatie de Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven.

Muziektheatercollectief 33 1/3 verzorgt de openingsvoorstelling Soselo in Siberia – een stuk over Stalin en communistisch Rusland – en theatercollectief FC Bergman werpt nieuw licht op de epische fabel Reynaert de Vos.

Kaarten voor de highlight-voorstellingen zijn nu te bestellen op de website van Operadagen Rotterdam. Op 27 maart volgt de rest van het programma.

Vorig artikel

BarokOpera boekt succes in Parijs

Volgend artikel

Opera Pietje beleeft doorstart in Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.