Home » Binnenkort, Nieuws

Met zendt Tcherniakovs Prins Igor uit

24 februari 2014

door

De Metropolitan Opera in New York zendt op zaterdag 1 maart Borodins opera Prins Igor live uit in bioscopen over de hele wereld. Dmitri Tcherniakov regisseert, Gianandrea Noseda dirigeert. Ildar Abdrazakov is Igor.

Scène met Anita Rachvelishvili (foto: Cory Weaver / Metropolitan Opera).

Scène met Anita Rachvelishvili (foto: Cory Weaver / Metropolitan Opera).

Het is voor het eerst sinds 1917 dat de Metropolitan Opera Prins Igor weer op zijn programma heeft gezet. De opera van Alexander Borodin draait om een twaalfde-eeuwse Russische heerser, die zijn lang verdedigt tegen invallende Polovtsiaanse troepen.

De populaire regisseur Dmitri Tcherniakov heeft deze nieuwe productie van Prins Igor geënsceneerd – zijn debuut bij de Met. Tcherniakov regisseerde in februari 2012 De legende van de onzichtbare stad Kitesj en het meisje Fevronja bij De Nederlandse Opera, dat later werd uitgeroepen tot nieuwe productie van het jaar bij de International Opera Awards.

Gianandrea Noseda, specialist in het Russische repertoire, dirigeert de voorstelling. De hoofdrol wordt gezongen door Ildar Abdrazakov, een frequente gast in New York. Hij staat naast zangers als Oksana Dyka (Yaroslavna), Anita Rachvelishvili (Konchakovna), Sergey Semishkur (Vladimir) en Mikhail Petrenko (Galitsky).

Prins Igor wordt in bioscopen in meer dan zestig landen live uitgezonden, waaronder in CineMec in Ede en vijftien vestigingen van Pathé in Nederland.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.