BinnenkortNieuws

Hannigan zingt NL-première Let me tell you

Sopraan Barbara Hannigan introduceert deze week in Rotterdam en Amsterdam de liederencyclus Let me tell you van de Deense componist Hans Abrahamsen. Naast deze Nederlandse première klinkt Eine Alphensinfonie van Richard Strauss. Beide werken worden geleid door Yannick Nézet-Séguin.

Barbara Hannigan (foto: E. de Haas).
Barbara Hannigan (foto: E. de Haas).

Abrahamsen schreef de cyclus Let me tell you op een tekst van Paul Griffiths, in opdracht van de Berliner Philharmoniker, die het op 20 december 2013 voor het eerst uitvoerde. De liederen vertellen het verhaal van Shakespeares Ophelia, vanuit haar perspectief.

Yannick Nézet-Séguin en zijn Rotterdams Philharmonisch Orkest voeren het nieuwe werk van donderdag 27 februari tot en met zaterdag 1 maart driemaal op: twee keer in De Doelen in Rotterdam en één keer tijdens de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw in Amsterdam. Het werk wordt aangevuld met Eine Alpensinfonie van Strauss.

Sopraan Barbara Hannigan, voor wie Abrahamsen de cyclus componeerde, zingt de liederen. Hannigan is beslist geen onbekende in Amsterdam. Ze was de afgelopen jaren veelvuldig te zien en horen in met name hedendaagse composities.

Het concert van het Rotterdams Philharmonisch is op 27 en 28 februari om 20.15 uur in De Doelen te horen en op 1 maart om 14.15 uur in het Concertgebouw, tijdens de NTR ZaterdagMatinee. Dat laatste concert wordt ook live uitgezonden op Radio 4 en zal in een samenwerking van de NTR met het Concertgebouw live gestreamd worden.

Vorig artikel

YouTube-portret: Renata Scotto

Volgend artikel

Seizoen Gran Teatre del Liceu 2014/2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.