BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Bieito regisseert Sjostakovitsj’s Lady Macbeth

De beruchte regisseur Calixto Bieito ensceneert bij de Vlaamse Opera een nieuwe productie van Lady Macbeth uit het district Mtsensk, een opera van Dmitri Sjostakovitsj. Chef van het operagezelschap, Dmitri Jurowski, dirigeert. Ausrine Stundyte zingt de hoofdrol.

Lady Macbeth Mtsensk Vlaamse OperaLady Macbeth uit het district Mtsensk gaat over Katerina Ismailova, die onderdrukt door haar rijke echtgenoot en autoritaire schoonvader bevrijding zoekt bij de arbeider Sergej, die echter net zo onbetrouwbaar en wreed blijkt te zijn als alle andere mannen.

Regisseur Calixto Bieito, die heel wat rellen en rumoer op zijn naam heeft staan, regisseert de opera in wat volgens de Vlaamse Opera een “radicale maar intelligente interpretatie” belooft te worden. “Hij plaatst Katerina in een eenzame cocon binnen een postapocalyptische wereld zonder moraal.”

Bieito was in 2011 al eens te gast bij de Vlaamse Opera met Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Hij vormt nu een team met Rebecca Ringst (decor), Ingo Krügler (kostuums) en Michael Bauer (belichting).

De rol van Katerina wordt gezongen door Ausrine Stundyte en de Tsjechische tenor Ladislav Elgr zingt Sergej. John Tomlinson vertolkt Boris en Ludovit Ludha is Zinovi.

Lady Macbeth uit het district Mtsensk gaat op 21 maart in première en is dan nog tot en met 6 april zes keer te zien in Antwerpen. Zie voor meer informatie de website van de Vlaamse Opera.

Vorig artikel

Reisopera herneemt Johannes Passion

Volgend artikel

Reprise degelijke Lucia is vocaal genot

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    18 maart 2014 at 22:26

    Voor deze productie dient u zelf mee te nemen een blinddoek: “Deze productie bevat, zoals ook in het libretto beschreven, zeer expliciete scènes van seks en geweld. De productie is daarom niet geschikt voor gevoelige kijkers.”
    Oordopjes worden door de Vlaamse opera ter beschikking gesteld http://www.standaard.be/cnt/dmf20140317_01030120