Home » Binnenkort

Barokke Opera per Tutti

14 april 2009 Geen reacties

Opera per Tutti graaft aanstaande donderdag (16/4) wat verder terug in het operaverleden dan meestal het geval is. Op het programma onder meer stukken van Händel en Purcell, waaronder het bekende lamento van Dido ‘When I am laid’.

Van Händel worden drie stukken uit de opera Giulio Ceasare gezongen. Van Purcell natuurlijk fragmenten uit zijn enige ‘echte’ opera Dido and Aeneas.

Maar Verdi mag ook niet ontbreken. Van hem zijn er aria’s en fragmenten uit La Traviata, La Forza del Destino en Il Trovatore. Hij wordt aangevuld door eeuwgenoten Rossini en Donizetti en door zijn ‘opvolger’ Puccini.

Deze donderdag zijn er voor de veranderingen vijf solisten (in plaats van vier). Artistiek leidster Mylou Mazali zingt de mezzo-partijen. Heleen Meijer zingt sopraan en Annette Stallinga alt. Zij kennen elkaar van het ensemble Luci Serene, dat ze samen met pianist Andrew Clark hebben opgericht. Dat ensemble verkent bijzonder repertoire voor sopraan en alt.

Gevorg Hakobjan komt voor een tweede keer langs. De jonge tenor zong ook tijdens de eerste aflevering van Opera per Tutti, op een veelbelovende manier. Van de Dutch National Opera Academy komt tot slot de Finse bariton Jusse Lehtipuu.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa gaat om 19.30 uur open. Meer info: www.operapertutti.nl.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.