Home » Binnenkort, Nieuws

NTR volgt de vijf counters van Artaserse

23 april 2014

door

NTR Podium zendt op zondag 11 mei een documentaire uit over Leonardo Vinci’s opera Artaserse, die een dag daarvoor uitgevoerd zal worden bij de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw. In de documentaire volgt Marlies Huitink de vijf countertenoren die een centrale rol in de opera spelen.

Max Emanuel Cencic is één van de hoofdrolspelers in Artaserse (foto: Laidig).

Max Emanuel Cencic is één van de hoofdrolspelers in Artaserse (foto: Laidig).

Artaserse wordt op 10 mei concertante uitgevoerd bij de ZaterdagMatinee in Amsterdam. Eerder dit jaar was de opera van Leonardo Vinci echter al geënsceneerd te zien in Versailles, met dezelfde cast. Bij die productie keek regisseur Marlies Huitink achter de schermen mee, wat leidde tot de documentaire Artaserse – Liefde, lust en pruiken.

Huitink volgt de vijf countertenoren Vince Yi, Max Emanuel Cencic, Franco Fagioli, Valer Barna-Sabadus en Yuriy Mynenko, die de oorspronkelijke castratenrollen uit Vinci’s werk vertolken. In de film vertellen zij over het fenomeen countertenor en hun transformatie van man naar vrouw in deze productie. Ook dirigent Diego Faolis komt aan het woord.

De documentaire wordt op zondag 11 mei om 13.00 uur uitgezonden op Nederland 2. Op maandag 12 mei is er om 00.05 uur een herhaling, tevens op Nederland 2. De concertante uitvoering van Artaserse vindt plaats op zaterdag 10 mei om 13.00 uur. Kaarten voor dat concert zijn te verkrijgen via de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.